19 Ağustos 2015 Çarşamba

Haller Gençlik Merkezi

Efendim bu Haller dedikleri yer Eskişehir'in en popüler yerlerinin başında gelen Eskibağlar mahallesinin antikasıdır. Vakti zamanında meyve-sebze hali olarak kullanılan bir binaymış. Yıkılması planlanan bina Yılmaz Büyükerşen'in de desteği ile restore edilerek sanat ve kültür merkezine dönüştürülmüş. Eskişehir tam anlamıyla yokluktan, haraplıktan evrilmiş
tir demek mümkün.
İsterseniz Tramvayda İsmet İnönü durağında inip barlar sokağına girip hobaley hobaley müzikler eşliğinde Bağlar geçitine yürüyerek gidebilir, isterseniz de 'Bağlar' durağında inerek elaleme sorarak bu güzide mekana ulaşıp incik boncuk mağazalarını, yeme içme müesseselerini görebilirsiniz. (Eskibağlar mah., Üniversite cad. 2\A Tepebaşı)



Buraya ilk gittiğimde eski bir fabrikadan dönüştürüldüğünü düşünmüştüm. Gerek yüksek tavanı ve günışığını bolca almamasıyla gerekse zemin dokusu için kullanılmış doğal taşları ve ışıklandırmasıyla otantik bir yer.




Kültür ve sanat kelimelerinin süs mahiyetinde kullanılmadığı nadir mekanlardan bir tanesi. Tepebaşı tiyatro sahnesini de içinde barındırıyor. Aynı zamanda 500 kişi kapasiteli nikah, toplantı gibi etkinliklere de ev sahipliği yapabiliyor.






Kişiye özel karikatür, karakalem yaptırabileceğiniz bölüm

Hediyelik Eşya

Türkiye'de işlenebilir lüle taşının neredeyse tamamı Eskişehir'de çıkarılır. Lüle Taşının şekillendirilmesine yönelik kurslar, eğitimler oldukça yaygındır. Odunpazarı başta olmak üzere bu el yapımı lüle kafaların satıldığı hediyelik eşya mağazalarının bir kısmı da bu antika binada yer almaktadır.
Haller Gençlik Merkezi'nde bulunan mağazalar için şuradan buyrun.



--Blogdaki tüm fotoğraflar Bendeniz'e aittir.
 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder